Programma

Ledenbijeenkomst Jumbo Foodmarkt, 10 april 2018

Dinsdag 10 april organiseren wij de volgende ledenbijeenkomst van het LPNOB. Graag willen wij u uitnodigen om tijdens deze bijeenkomst met ons mee te denken en mee te praten over de koers, de ambities en meerwaarde van ons lokale platform, onze rol binnen het regionale platform Vijfsterren Logistiek en over de provinciale ontwikkelingen die er gaande zijn.

Tijdens deze sessie willen wij samen met jullie, in de vorm van discussies in kleine groepen, inzicht krijgen in jullie behoeften met betrekking tot de lokale activiteiten van Logistiek Platform Noordoost Brabant, het overkoepelende regionale platform Vijfsterren Logistiek en op provinciaal niveau (Logistics Community Brabant).

De locatie voor deze bijeenkomst is de Foodmarkt van Jumbo aan de Noordkade 14, 5462 EH Veghel.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

16.00 uur: Ontvangst

16.15 uur: Opening door Karel de Jong, voorzitter LPNOB

16.30 uur: Actuele zaken en ontwikkelingen Vijfsterren Logistiek door Pieter Keeris, programmamanager VSL

16.15 uur: Presentatie Logistics Community Brabant door Leo Kemps, directeur academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit NHTV

17.00 uur: Deelnemers ledenbijeenkomst discussiëren in kleine groepen over de onderwerpen arbeidsmarkt & onderwijs, nieuwe business & innovatie en netwerk.

17.30 uur: Ophalen input van de leden en afsluiting door Karel de Jong

 

Na afsluiting van het programma hebben wij tot 18.30 uur gereserveerd om te netwerken en na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Gezien de opzet en het belang van deze bijeenkomst rekenen wij op een grote opkomst.

U kunt zich tot en met vrijdag 6 april aanmelden voor deze ledenbijeenkomst.

_______________________________________________________________________

Verslag Plannerscafé, woensdag 1 november bij Sanders Fritom

Woensdag 1 november was er weer een Plannerscafé voor de transportplanners. Deze keer waren wij uitgenodigd bij Sanders Fritom in Uden. Met een opkomst van bijna 25 personen mag deze bijeenkomst een succes worden genoemd.

Er werd gestart met een inhoudelijke presentatie van operationeel manager Tom Wiersma, waarin de activiteiten  en de samenwerking met de andere dienstverleners uit de Fritom groep werden uiteengezet.en hoe deze verregaande samenwerking van groot belang is voor het succes.

Vervolgens kregen wij een rondleiding door het magazijn. Tom Wiersma en Kevin van Lieshout vertelden over de logistieke uitdagingen waar Sanders Fritom dagelijks mee te maken heeft en hoe zij met een groot eigen team en slimme samenwerkingsverbanden dagelijks zorgen dat de goederen bij de bedrijven en consumenten worden bezorgd. Een indrukwekkende prestatie.

Al met al was het een succesvol Plannerscafé. Wij willen Sanders Fritom bedanken voor de uitstekende organisatie en wie zien iedereen graag terug bij het volgende Plannerscafé.

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@logistiekplatformnoordoostbrabant.nl

_______________________________________________________________________

Verslag ledenbijeenkomst Sligro

Vrijdag 14 juli heeft het Logistiek Platform samen met haar leden het compleet verbouwde warehouse en het nieuwe inspiratiecentrum ZiN van Sligro bezocht. Tijdens deze succesvolle bijeenkomst hebben wij een kijkje gekregen in de logistieke uitdagingen waarmee Sligro elke dag te maken heeft. Middels inhoudelijke presentaties waarin zowel de geschiedenis als de plannen voor toekomst, de logistiek en het belang van goede mensen werden toegelicht door John en Leon, hebben wij een goed beeld gekregen van Sligro.

Wij bedanken John van den Berg en Leon Oosthoek voor goede organisatie van deze leuke inspirerende ochtend.

________________________________________________________________________

Verslag ledenbijeenkomst Scania Zwolle

7 april 2017 heeft het Logistiek Platform samen met haar leden de fabriek van Scania in Zwolle bezocht. Tijdens deze succesvolle bijeenkomst waarbij ook leden van de platformen Oss en Den Bosch aanwezig waren, hebben wij een kijkje gekregen in het productie- en assemblageproces van de vrachtwagens die zij maken en de logistieke uitdagingen die hierbij komen kijken. Met een opkomst van 30 personen en de aanwezigheid van de lokale platformen én Vijfsterren Logistiek was de ledenbijeenkomst een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Wij bedanken Wim Laagland en zijn team van Scania Veghel voor de goede organisatie van deze dag!

_______________________________________________________________________

Verslag ledenbijeenkomst 7 oktober 2016 

Vrijdagochtend werden de leden van het Logistiek Platform Noordoost Brabant verwelkomt op de kwekerij van IBN in Schaijk.

Johan Roeffen heeft ons bijgepraat over ziekteverzuim en de verband houdende kosten voor de werkgever. Aan de hand van een aantal voorbeelden wist hij dit moeilijke onderwerp enthousiast te brengen en het werd dan ook erg positief ontvangen. Met goede ideeën voor het bedrijfsleven werd duidelijk dat IBN de werkgevers wil uitdagen om juist vóór het ontstaan van ziekte al na te denken over de consequenties die dit met zich mee brengt en hier tijdig op te schakelen.

Vervolgens naam Gerard Heldens, verantwoordelijk voor de kwekerij, het woord en vertelde ons hoe IBN te werk gaat met het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en welke klanten en afzetmarkten IBN zoal heeft.

ibn_Na de inhoudelijke toelichting werden de leden begeleid door de kwekerij voor een indruk van de werkzaamheden. In totaal met meer dan 150 personen en op 40 hectare grond worden er tal van planten gekweekt. Zelfs in Oeganda staat een kwekerij waar de rozen worden gekweekt welke vervolgens naar Nederland worden verzonden. De leden kregen tevens een kijkje bij het ‘stekken’. Het was erg mooi om te zien hoe de medewerkers hier actief mee waren en dat het een grote bijdrage levert in de sociale interactie.

Kortom, een goede bijeenkomst waarin veel is geleerd over de werkzaamheden en successen van IBN.Wij bedanken IBN en de kwekerij voor deze goed georganiseerde bijeenkomst.

________________________________________________________________________________________________________________

Verslag Plannerscafé, woensdag 12 oktober bij Beter Bed in Uden.

Woensdag 12 oktober was er weer een Plannerscafé voor de transportplanners. Deze keer waren wij uitgenodigd bij Beter Bed.

Voor de start van het programma was er tijd gereserveerd voor Pieter Keeris, onlangs aangesteld als business developer van Vijfsterren Logistiek. Hij vertelde over de ambities van Vijfsterren Logistiek en hoe hij samen met de deelnemers de regio Noordoost Brabant op de kaart wil zetten als logistieke hotspot. Een ambitieuze doelstelling die erg goed werd ontvangen.

Er werd gestart met een inhoudelijke presentatie van Hajo Beumer waarin de activiteiten van Beter Bed werden uiteengezet. Als snel bleek dat er veel interesse was in de logistieke aanpak en het personeelsbeleid van Beter Bed. Er werd volop doorgevraagd door de deelnemers en dit zorgde al snel voor een inhoudelijke groepsdiscussie.

Vervolgens kregen wij een rondleiding door het magazijn. Marco van Hooft en Robin Rijper vertelden over de logistieke uitdagingen waar Beter Bed dagelijks mee te maken heeft en hoe zij met een team van meer dan 100 medewerkers dagelijks zorgen dat de goederen bij de filialen en bij de consumenten worden bezorgd. Een indrukwekkende prestatie.

img_1627 img_1626

Na de rondleiding stond er nog een activiteit gepland echter door de goede presentaties en het kritische publiek was de tijd voorbij gevlogen en is er besloten om af te sluiten met drankje. Een positief signaal wat ons betreft.

Al met al was het een erg succesvol Plannerscafé. Wij willen Beter Bed bedanken voor de uitstekende organisatie en wie zien iedereen graag terug bij het volgende Plannerscafé.

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@logistiekplatformnoordoostbrabant.nl

________________________________________________________________________________________________________________

Ledenbijeenkomst Udea

Donderochtend 26 mei waren wij te gast bij Udea, groothandel in biologische producten.
Theo van Delst en Erik-Jan Does hadden een interessant programma samengesteld om ons te laten kennismaken met Udea.

Theo van Delst heeft ons laten zien hoe Udea in de afgelopen jaren enorm is gegroeid door de almaar stijgende vraag naar biologische producten. Na een inhoudelijke presentatie over hoe Udea omgaat met logistieke vraagstukken zoals het bevoorraden van de bijna 75 Ekoplaza winkels in heel Nederland heeft Theo ons een rondleiding gegeven in het magazijn.
Met dikke winterjassen aan hebben wij gezien hoe de orders worden gepicked en klaar worden gemaakt voor transport.

IMG_1206

Na de rondleiding in het magazijn heeft Erik-Jan Does ons in zijn presentatie laten zien hoe Udea zich heeft ontwikkeld tot het Udea van vandaag en hoe zij commercieel actief zijn door bijvoorbeeld samen te werken met bekende topsporters in hun reclamecampagnes. Een inspirerend verhaal van een bevlogen ondernemer.

Kortom, een goede bijeenkomst waarin veel is geleerd over de ontwikkeling die zij doormaken en welke uitdagingen zij elke dag tegenkomen.

Wij bedanken Udea voor deze goed georganiseerde bijeenkomst.

________________________________________________________________________________________________________________

 

Verslag Plannerscafé, donderdag 21 april bij Chain Logistics.

Donderdag 21 was er weer een Plannerscafé voor de transportplanners. Deze keer stond er een interactieve presentatie over het onderwerp Schadepreventie op het programma. Met Maarten van Bergen als gastspreker werden onderwerpen als directe en indirecte schade,  verkeerveiligheid en de rol van transportplanners in schadepreventie behandeld.

Wij hopen dat de deelnemers er iets van opgestoken hebben en wij zien u graag terug bij het volgende Plannerscafé. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@logistiekplatformnoordoostbrabant.nl

IMG_1125 IMG_1126

________________________________________________________________________________________________________________

 

logo-van-den-bosch-transporten

Vrijdagochtend 26 februari is er door Van den Bosch een bijeenkomst georganiseerd in The Van den Bosch Experience, een prachtige omgeving waarin wij een kijkje hebben gekregen in de wereld van Van den Bosch. Paul van Vorle heeft een presenatie gehouden met interessante onderwerpen zoals de ontwikkelingen in Afrika en het Midden Oosten, het potentieel van deze groeimarkten en hoe slimme software een belangrijke rol speelt in slimme logistieke oplossingen voor de toekomst.

Vervolgens heeft Marcel Wouterse ons op inspirerende wijze meegenomen in de technologische ontwikkelingen in de logistiek en hoe wij als mensen kunnen omgaan met deze veranderingen.

Wij bedanken Van den Bosch voor deze goed georganiseerde bijeenkomst. Zie hieronder enkele foto’s:

VDB_2  VBD_3  VDB_1

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–

ChainLogistics_logo

Datum: woensdagochtend 10 juni

Rob Jansen van Chain Logistics heeft ons een inkijk gegeven in zijn prachtige bedrijf. Een Social Enterprise die mensen met een afstand tot te arbeidsmarkt opleidt en hiermee zorgt voor nieuwe instroom op de logistieke arbeidsmarkt. In samenwerking met de gemeenten en scholen werkt zijn kleinschalige en persoonlijke aanpak heel goed. Terwijl hij ondertussen ook nog 350 klanten goed bedient bij hun logistieke wensen. Een zeer inspirerend verhaal van een goeie ondernemer uit Uden.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–

vijfsterren logistiek

Op dinsdagmiddag 21 april heeft Logistiek Platform Noordoost Brabant het 3de Plannerscafé van de regio in Veghel georganiseerd.  In navolging van 2 succesvolle bijeenkomsten in Oss, lag deze middag de nadruk  op de bedrijven uit de regio Veghel. Het Plannerscafé is een informele bijeenkomst speciaal bedoeld voor de planners (het zogenaamde middenkader): zij zijn immers degenen die het beste zicht hebben op de ladingstromen en dus op de mogelijkheden van samenwerking.  De bijeenkomst richt zich op planners die dagelijks logistiek plannen, niet alleen transport-/ ladingplanners, maar ook planners van productie, warehousing of andere logistieke activiteiten zijn van harte welkom.Het primaire doel bij het Plannerscafé is elkaar en elkaars activiteiten leren kennen en kennis uitwisselen, zodat er uiteindelijk samenwerking  en synergie in de regio ontstaat tussen de vele logistieke bedrijven. De gedachte erachter is dat onderlinge kennismaking, uitwisseling en afstemming, juist tussen de mensen van op de werkvloer, als vanzelf leiden tot gunning en actie. Hoofddoel is uiteindelijk kostenreductie door besparing van lege kilometers, milieubesparing en uitbreiding van de eigen afzetmarkt en een versterking van de logistieke kracht in de regio. De kunst is om vraag en aanbod goed bij elkaar te brengen, om een goede match te organiseren tussen partijen, en dat kan alleen als je elkaar kent.